Wonder Cosmetic

  /  Pagrindinis   /  Kaip tęsti grožio meistės karjerą ir išvengti skausmų

Iš pirmo žvilgsnio blakstienų meistrės darbas atrodo lengvas – sėdi ir dėlioji blakstienas. Bet visą dieną išlaikoma sėdima padėtis gali padaryti daugiau žalos nei pradžioje įsivaizduojam, o ir tai yra tik viena iš profesinių ypatybių, nematomų klientams ar nepatyrusiai akiai. Visgi, blakstienų meistrės darbas nėra vien lengvas ir malonus.

Atrodo neįtikima, bet sėdima padėtis vargina labiau nei fizinis darbas. Tokį efektą sukuria nejudantys, sustingę raumenys, į kuriuos sunkiai patenka reikalingas deguonies ir kraujo kiekis, todėl juntamas didesnis nuovargis.

Ne visi žino, kad blakstienų meistrė savo darbo vietoje kartais išsėdi ir po 10 ar daugiau valandų. Visą dieną sėdint – spaudžiami sėdmenys, juose pradeda kauptis papildomas riebalinis sluoksnis ir sėdmenys gali pradėti didėti. Be to, ilgai sėdint neigiamai veikiama kraujotaka, lėtėja medžiagų apykaita, žmogus sunaudoja mažai kalorijų, o tai taip pat gali prisidėti prie papildomo svorio augimo.

Mielos meistrės, dirbant labai svarbu reguliariai daryti pertraukėles: kas dvi valandas, o jei pavyksta – ir dažniau; jei turite galimybę ir bent šiek tiek erdvės – trumpa, paprasta mankšta suteiks jėgų prieš ateinant kitai klientei, išjudins kūną ir praskaidrins mintis.  Mankšta gali būti pati paprasčiausia – pasivaikščiojimas ar greitas ėjimas, nesudėtingi kaklo, pečių, nugaros, kojų ir rankų tempimo pratimai, keli pritūpimai.

Nekreipiant dėmesio į savo sėdėseną ilgainiui išsiugdome netaisyklingo sėdėjimo įprotį. Iškrypęs stuburas, prasta laikysena – tai tik pradžia, galinti sukurti pagrindą lėtiniams stuburo, nugaros, kaklo ar kojų skausmams. Nenuvertinkite tinkamos darbo stalo padėties! Nekelkite jo per aukštai – nereikės aukštai kelti ir rankų, papildomai įtempti pečių. Žinoma, nenuleiskite jo per žemai – tai padės nesikūprinti, nereikės lenktis, apatinė nugaros dalis jums padėkos! Atraskite laiko tinkamos, patogios ir leidžiančios teisingai, tiesiai sėdėti kėdės paieškoms.

Kaip atrodo teisinga sėdima padėtis? Visų pirma, ji leidžia optimaliausiai panaudoti Jūsų kūno, rankų, pečių padėtį ir padeda išnaudoti mažiausią reikiamą energijos kiekį padėčiai išlaikyti. Darbo metu mintyse vis sugrįžkite mintimis į savo kūną, atkreipkite dėmesį ar nėra nereikalingai pakelti pečiai, rankos, ar nesate per daug palinkusi į priekį, pajauskite savo sprando, galvos padėtį. Jūsų šlaunys ir blauzdos turėtų sudaryti statų kampą, o pėdos pilnai padėtos ant žemės. Norėdamos tolygiai paskirstyti fizinę apkrovą – prisiminkite nekryžiuoti kojų, tokia padėtis ne tik trikdo kraujotaką, bet per laiką gali iškreipti ir stuburą.

Kojų tinimas – pažįstama? Sėdimas darbas stipriai veikia kraujotaką kojose – negalintis laisvai judėti kraujas su laiku gali sukelti venų išsiplėtimą, gali pradėti ne tik tinti, bet ir skaudėti kojos. Išvenkite to labai paprastai – pakelkite ištiestas kojas taip, kad pėdos atsidurtų bent šiek tiek aukščiau už dubenį. Tokiu būdu paskatinsite kraujo judėjimą, sugrįžimą ink širdies, mažinsite patinimą ir venų apkrovą.

Akys! Dėl itin kruopštaus ir smulkaus mūsų atliekamo darbo, blakstienų meistrės turi itin ilgai ir įtemptai žiūrėti labai nedideliu atstumu. Akys greitai pavargsta, gali nusilpti. Leiskite pailsėti ir joms – trumpa akių mankšta bent vieną ar kelis kartus per dieną (o gal ir po kiekvienos klientės?) padės stiprinti akies raumenis, užkirs kelią akių silpnėjimui. Pratimai: 10 kartų stipriai užmerkite akis, palaikykite porą sek. ir vėl atmerkite. Nesukant galvos, akimis žiūrėkite į kairę, į dešinę puses, į viršų ir žemyn – kartokite šiuos judesius bent keletą kartų. Norite pailsinti akis darbo metu – pakelkite jas ir sutelkite žvilgsnį į toliau esantį objektą, žiūrėkite apie 30 sek.

Geriausias ir visiems prieinamas būdas investuoti į save – minimalios bet reguliarios pastangos, kurias galime atlikti net ir darbo vietoje, joms nereikia nei papildomos įrangos, nei išlaidų. Rūpinkitės savimi, kalendoriuje žymėkitės laiką, skirtą ne tik darbui, bet ir pertraukoms, reguliariai mankštai, pasivaikščiojimams. Išbandykite vandens aerobiką ar giliuosius raumenis stiprinančią pilates mankštą. Išbandykite kuo daugiau judėjimo būdų ir atraskite tai, kam nereikės prisiversti. Nepamirškite pastebėti, kaip meilė sau ir savo kūnui grįžta Jums su kaupu – naujomis idėjomis, meile darbui ir klientėms, energija gyventi!

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspauskite mygtuką „Sutinku“, jei leidžiate visus svetainėje nustatytus slapukus, kitu atveju, bus naudojami tik būtinieji slapukai. Daugiau informacijos rasite. PRIVATUMO POLITIKA
Sutinku
Tik būtini slapukai

Reset Password

Krepšelis
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.