Vaizdas Alt

Wonder Cosmetic

  /  Pagrindinis   /  Kaip prižiūrėti priaugintas blakstienas?
vaida ramanauskaite kaip priziureti blakstienas po priauginimo blakstienu plovimas putos prieziura

Ar žinai kodėl žmogus turi blakstienas?

Blakstiena yra plaukas, kuris atlieka apsauginę funkciją. Ji apsaugo akį nuo dulkių, prakaito, nešvarumų, negyvų odos ląstelių ar odos riebalinio sekreto. Visi šie nešvarumai kaupiasi ant priaugintų blakstienų ko pasekoje:

  • Priaugintos blakstienos laikys kur kas trumpiau, nei prižiūrėtos ir švarios( nuo susikaupusiu riebių nešvarumų klijai pradeda tirpti ir blakstienos tiesiog atšoka)
  • Nuo susikaupusių nešvarumų gali atsirasti įvairios ligos, tokios kaip blefaritas (blakstienų erkutė) ar akių uždegimas, ko pasekoje tenka nusiimti blakstienas ir laukia intensyvus gydymas.
  • Nuo besikaupančių riebalų blakstienos atrodo sulipusios ir neestetiškos. Griežtai negalima blakstienų tampyti ir rauti, taip jūs turėsit labai nusilpusias ir išretėjusias blakstienas.

 

Blakstienas būtina plauti su specialiomis priemonėmis, tai yra su blakstienoms skirtu šampūnu, ar naudoti priemones neturinčias savo sudėtyje aliejų. Tik vanduo jų neišplaus (juk galvos odos ir plaukų neišsiplausite tik su vandeniu). Plauti būtina, net jei ir nenaudojat jokių kosmetinių priemonių.

Nerekomenduojama naudoti vatos diskelių ar ausų krapštukų, nes vatos pūkelis gali užkabinti, įsivelti ir išrauti natūralią blakstieną. Valymui naudokite specialų šepetėlį blakstienų plovimui, galima panaudoti ir šukutes skirtas blakstienoms šukuoti. Taip pat tiks vienkartinis lūpų teptukas (vienai akiai vienas teptukas).

 

Mitas

Sklando gandas, kad blakstienas galima plauti tik praėjus 24 valandoms po priauginimo procedūros. Viskas žengia į priekį, priemonės tobulėja ir naujausios praktikos rodo, kad blakstienas galima plauti iškarto po priauginimo (net rekomenduojama jautrioms akims kurioms dažniausiai pasireiškia alergijos). Plovimui naudoti kambario temperatūros vandenį, nenaudoti karšto vandens. Negalima eiti po karštu dušu, bent 12 valandų po blakstienų priauginimo procedūros.

 

Didžiausias mitas

– Neplaunant ir neliečiant priaugintų blakstienų , jos išsilaikys ilgiau.

Tai pati didžiausia klaida, kurią galima daryti priaugintų blakstienų priežiūroje. Tokiu būdu blakstienos laikysis ne tik trumpiau, bet nuo nešvarumų užsikimš blakstienų liaukos, ko pasekoje blakstienos nusilps, pradės retėti natūralūs blakstienų plaukeliai. Nuo nešvarumų išsivysto įvairios ligos (plačiau apie ligas čia) kurių gydymas gali užtrukti ne vieną mėnesį. Rekomenduojama blakstienas plauti mažiausiai 3 kartus per savaitę. Riebios odos savininkėms rekomenduojama plauti dar dažniau, nes jų oda išskiria daugiau sebumo, dėl kurio blakstienos krenta greičiau.

Rekomenduojama blakstienas šukuoti tik esant poreikiui, labai dažnai jų šukuoti nereikia. Laiku atlikus korekciją turėsite gražesnį ir estetiškesnį vaizdą. Korekcija rekomenduojama kas 3-4 savaites, kartais korekcija rekomenduojama ir kas 2 savaites.

 

 

 

 

Blakstienų išnešiojimo terminas priklauso nuo:

  • Blakstienų augimo ciklo, kiekviena jį turim skirtingą;
  • Nuo organizmo būsenos, nervai ir vaistų vartojimas gali taip pat sutrumpinti blakstienų išnesiojimą;
  • Hormonu pasikeitimai įtakoja blakstienų išnesiojimą;
  • Saunų, pirčių ar soliariumų karštis ir garai ,taip pat trumpina blakstienų išnešiojimo laiką, todėl patartina jomis nepiknaudžiauti norint išlaikyti blakstienas ilgiau;
  • Blakstienų išnešiojimą gali įtakoti ir jūsų miegojimo poza, jei miegate veidu i pagalvę, be abejo, blakstienomis bus visad trinamasi į pagalvę ir išnešiojimas bus taip pat prastesnis;

 

 

 

 

Patarimas

Rekomenduojama priaugintoms blakstienoms nedažyti tušu, nes tušas turi ne tik aliejaus savo sudėtyje (kuris tirpina klijus), bet ir įstrigusius tušo likučius (tarpeliuose tarp akies voko ir blakstienos kojelės) labai sunku išvalyti.

Rekomendacija. Jeigu matote, kad nepavyksta išvengti blakstienų dažymo tušu, rekomenduojama dažyti nevisas blakstienas ,o padažyti tik nuo pusės ilgio link galiukų, neliečiant priauginimo linijos. Taip tušą bus lengviau išvalyti ir liks mažiau sunkiai išvalomų likučių blakstienų tarpuose.

Mano taisyklė – 𝑀𝑒𝑠 𝑛𝑒𝑡𝑢𝑟𝑖𝑚 𝑡𝑎𝑟𝑛𝑎𝑢𝑡𝑖 𝑏𝑙𝑎𝑘𝑠𝑡𝑖𝑒𝑛𝑜𝑚𝑠, 𝑗𝑜𝑠 𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑡𝑎𝑟𝑛𝑎𝑢𝑡𝑖 𝑚𝑢𝑚𝑠.

Bet higiena yra kasdieninė ir būtina procedūra, todėl mes turim mylėti ir prižiūrėti blakstienas, šią taisyklę naudoju toms ,kurios mėgsta saunas, pirtis, soliariumus ar miegą veidu į pagalvę, manau, nereik savęs varžyti ,tik reik žinoti, kad toki malonumai turi pasekmes – trumpesnį blakstienų išnešiojimą.

 

Straipsnio autorė Vaida Ramanauskaitė

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspauskite mygtuką „Sutinku“, jei leidžiate visus svetainėje nustatytus slapukus, kitu atveju, bus naudojami tik būtinieji slapukai. Daugiau informacijos rasite. PRIVATUMO POLITIKA
Sutinku
Tik būtini slapukai

Reset Password

Krepšelis
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.